b4ac33f6fe81d54ed9a9247555ae868c

Se og hør en ekte tåkeklokke

Vårt eget kjære klokketårn skal etter planen få tilbake sin egen tåkeklokke, etter 47 års fravær. Mens du må vente til neste sommer for å se og høre den demonstrert «live», kan du allerede her og nå se og høre en lignende i «playback» ved å trykke i bildet under artikkelen.

Klokketårnets ihuga venn, André Schau, laget denne videoen da Vallø Historielag demonstrerte Torgersøy tåkeklokke i oktober 2012. Den er tilsvarende Rødtangens tåkeklokke på Nebba. Rødtangens klokke slo ett slag hvert tjuende sekund, ved at en tung, mekanisk drevet hammer slo på klokken.

Sommeren 2014 skal klokken tilbakeføres til Nebba. Før klokken kan monteres må tårnet forsterkes. Klokken skal demonteres i Kystverkets kontor i Arendal, fraktes til Rødtangen, heises opp og monteres i klokketårnet på en forsvarlig måte.

Dette koster mange penger!

Bli medlem av Rødtangen Klokketårns Venner!

Rødtangen Klokketårns Venner (RKV) har ansvaret for å organisere og finansiere disse arbeidene på vegne av klokketårnets eier, Hurum kommune. Du kan gi din støtte ved å bli medlem – og ekte klokketårnvenn, og betale kontingenten på kr 275,- per år. Er du allerede registrert på Rødtangen.no, overfør beløpet til konto 22401010975, skriv ditt navn og «RKV» i meldingsfeltet, og du er medlem.

Er du ikke registrert på Rødtangen.no, registrer deg ved å trykke på linjen «Registrer ny bruker» nederst i feltet «BRUKERKONTO» på forsiden og fyll ut skjemaet. Merk av for Rødtangen Klokketårns Venner. Deretter overfører du beløpet til konto 22401010975 og skriver ditt navn og «RKV» i meldingsfeltet. Og du er medlem.

Gi medlemskap i gave

Medlemskap i Rødtangen Klokketårns Venner egner seg også ypperlig som gave. Hvis den du ønsker å gi medlemskap til allerede er registrert bruker på Rødtangen.no, er alt du behøver å gjøre å overføre kontingenten til konto 22401010975 og skrive vedkommendes navn og RKV i meldingsfeltet. Hvis mottakeren ikke er registrert bruker, fyll ut en brukerprofil – se foregående avsnitt.

Kjøp klokketårn-kunst

Du kan også bidra ved å kjøpe kollografiet «Klokketårnet» av Tina Biørn-Lian eller en av elleve originaltegninger av klokketårnet laget for tidligere Klokketårnets Venner av Holmsbu-kunstneren Jeanette Heidi Leine. De er alle flotte og det er fortsatt noen eksemplarer igjen. Prisen per eksemplar er kr 5.000,-. Overfør beløpet til konto 22401010975 og du kan velge fritt blant eksemplarene som er igjen.

Det er og vil bli søkt om økonomisk støtte fra flere instanser. Alle inntekter går uavkortet til klokketårnet.

Hjertelig velkommen som venn av Rødtangens klokketårn!

Les også: Historien om Rødtangen fyrstasjon og tåkeklokke