0c7b22e29b988d054af028be92ff8f9f

Sjelden badegjest

Rødtangen Båtforenings webkameraer på Rødtangen.no publiserer oppdaterte stillbilder med korte mellomrom hele døgnet hver dag hele året. Lite unngår deres oppmerksomhet. Det samme gjelder båtforeningens leder, Ernst-Harald Hjelseth. Tirsdag morgen oppdaget han et uventet besøk da han rutinemessig sjekket disse stillbildene.

Båtforeningens kasserer, Tom Haugvad, var tilfeldigvis på vei til Rødtangen, stakk nedom for å sjekke, og tok fotoet som viser et stupetårn helt inne ved hovedbryggen. Vær og vind hadde klart å manøvrere det helt inn hit. Han fortøyde det for at det ikke skulle drive avgårde igjen og for at det ikke skulle gjøre skade i marinaen. Men hvor kom det fra?

Etterlysning på nettet ga forklaringen

Ernst-Harald kontaktet Drammens Tidende, som i løpet av minutter publiserte et innlegg (lenke til artikkelen), som i løpet av kort tid ga respons fra stupebryggens rettmessige eiere – en velforening på øya Gåserumpa på motsatt side av fjorden. Stupetårnet vil bli hentet og tauet tilbake i løpet av førstkommende helg.

Tur-retur Taiwan

Kamera 2 Rune Johansen 2016 02 02Mange har sikkert lagt merke til at kamera 2 har vært ute av drift en stund. Årsaken var at kameraets trådløse overføring sluttet å virke, og dette lot seg ikke reparere «remotely», som det så fint heter – det vil si via internett. Derfor måtte kameraet tilbake til produsenten, Brickcom, på Taiwan for reparasjon.

Sist uke kom det i drift igjen takket være montør Rune Johansen fra Hurum Kraft (bildet) og Geir Hagen fra vårt web-byrå, New Element.