247b6f95024acacb9e1c80decc27ce13

Rødtangen brygge og badehoteller

Den gamle dampskipsbryggen var knutepunktet for det aller meste av person- og godstransporten til og fra Rødtangen til langt utpå 1900-tallet. Rett ved lå Rødtangen Hotel, senere kalt Rødtangen Bad, og på jordet det nyere Rødtangen Hotel med den store salen. De er tema for den første av to presentasjoner av gamle Rødtangen basert på Arne Thune-Larsens unike postkortsamling.

small WEB Arne Thune-LarsenArne Thune-LarsenArne Thune-Larsen (72) har den største samlingen postkort med motiv fra Rødtangen som finnes – nesten ett hundre forskjellige motiv fra perioden cirka 1904–1950. Samlingen har han gjort tilgjengelig for Rødtangen.no, som har skannet et utvalg og gjort en forsiktig digital redigering av motivene.

Etter 70 somrer med base i Presteveien 3 og 7 har Arne et kjærlighetsforhold til Rødtangen. Han har samlet frimerker siden han var fire, vært aktiv med flere verv i frimerkeklubber i 50 år og internasjonal dommer ved frimerkeutstillinger i inn- og utland.

Han forteller: – Postkort er nært knyttet til filateli, og er i dag et meget populært samlerområde. Selv ble jeg tidlig fascinert av gamle fotografier og postkort som en Rødtangen-nabo hadde innrammet på veggen. Jeg har en spesiell forkjærlighet for postkortene med motiver fra Rødtangen av den kjente fotografen Anders Beer Wilse fra 1904.

 

5-øres frimerke postemplet Rødtangen 13.06.19155-øres frimerke
postemplet
Rødtangen
13.06.1915
Og han legger til: – Skulle noen ha gamle postkort fra Rødtangen liggende, er jeg takknemlig for å bli kontaktet på arne1@getmail.no.

Det samme gjelder Rødtangen.no, også når det gjelder gamle fotografier av allmenn interesse.

Bildenes rekkefølge er etter en omtrentlig tidskronologi.

Ved å trykke på bildene nedenfor blir de forstørret og bildetekstene basert på Arne Thune-Larsens notater, blir synlige. Du kan velge lysbildevisning (“Play”) eller vippe frem og tilbake mellom bildene ved hjelp av piltastene på ditt tastatur, eller trykke på “Next” (neste) eller “Previous” (foregående). 

Har du kommentarer eller tilleggsopplysninger, bruk kommentarfeltet eller ta kontakt.