97ff5b5c23c82287559552b36b16e270

Fra dugnadene 2013

Dugnadsånden har lange og gode tradisjoner på Rødtangen. Uten den ville ikke Rødtangen vært hva den er. At den lever i beste velgående – og at det er rekruttering blant unge, håpefulle, viser denne bildeserien eksempler på. Få nevnt, ingen glemt. La oss takke hverandre for innsatsen for vårt flotte fellesskap!

Dugnadene i Rødtangen Vel og Vannverk har i mange år vært organisert og ledet av Bjarne Spangberg på en utmerket måte. Han delte opp sentrale Rødtangen i roder og vervet engasjerte rodeledere til å lede arbeidene lokalt i sine områder. Tidligere har arbeidene blant annet vært vedlikehold av bedehuset. Nå som bedehuset fremstår flottere enn noensinne, handlet dugnaden mest om landskapspleie.

Båtforeningen har lenge lagt stein på stein i overført betydning, i 2013 også bokstavelig: I tillegg til rydding av strandområdene og båtslippen fikk den ytre adkomsten til bryggeanlegget belegningsstein. Dessuten ble det bygget en platting, populært kalt champagneplattingen, ytterst på landdelen av anlegget. Hovedanlegget fremstår nå svært så strøkent og innbydende. Aldri før har det vært mer populært. 

Klokketårnet har også i 2013 vært et sentralt tema. Klokketårnets Venner har inngått en driftsavtale med Hurum kommune om vedlikehold og tilrettelegging for allmennheten, og fikk endelig ja fra Kystverket om å få tilbake selve tåkeklokken. Begge deler sporet til ekstra dugnadsinnsats både utenfor og inne i tårnet.

Om du ikke allerede har gjort det, les relevante artikler ved å trykke på lenkene nedenfor:

Tåler vekten av 140 elefanter

Til kamp mot parkslirekne

Historien om Rødtangen fyrstasjon og tåkeklokke

Tåkeklokken kommer hjem til Nebba!

Kjøp “Klokketårnet” av Tina Biørn-Lian

{gallery}Dugnader_2013{/gallery}